Inhoud bewerken
Project Up - Logo

Wil je meer tijd, efficiënter werken, minder fouten maken? Daag me uit. 
Neem geheel vrijblijvend contact met mij op. Ik help je graag verder. 

SCALE UP YOUR BUSINESS!

Project UP 
Annerique Roosegaarde Bisschop  
Tel: 06 44 92 75 92 
Email: annerique@projectup.nl
KvK: 75899418

Blog

Hoe je meer grip kunt krijgen op verzuim met verzuimmanagement in AFAS

Als ondernemer en HR-professional begrijp ik als geen ander hoe belangrijk het is om verzuim binnen je organisatie effectief te managen. Het kan een enorme impact hebben op de productiviteit, werknemerstevredenheid en uiteindelijk de financiële gezondheid van je bedrijf. Ik vertel graag meer over hoe je als HR-afdeling meer grip kunt krijgen op verzuim met verzuimmanagement in AFAS. In deze blog deel ik graag mijn ervaringen en inzichten.

De uitdaging van verzuimmanagement

Verzuim is een complex en gevoelig onderwerp in elke organisatie.

Het kan verschillende oorzaken hebben, zoals ziekte, stress, burn-out, of persoonlijke problemen, en het is van cruciaal belang om deze problemen effectief aan te pakken. Als werkgever wil je ervoor zorgen dat je werknemers de juiste ondersteuning krijgen en dat je bedrijf niet onnodig financiële verliezen lijdt door langdurig verzuim. Voorheen werd en veel gewerkt met papieren dossiers en spreadsheets om verzuim bij te houden en te managen. Ik zag dat dit leidde tot onnodige administratieve lasten, fouten en vertragingen in de communicatie. Ik wist gelijk dat er een betere manier moest zijn om verzuim te beheren en te verminderen.

De kracht van AFAS verzuimmanagement

Het mooie is dat AFAS een verzuimmanagementmodule aanbiedt. AFAS Verzuimmanagement biedt een gestroomlijnde en geautomatiseerde aanpak van verzuimbeheer. Het stelt je in staat om verzuimgegevens op één centrale locatie bij te houden, te rapporteren en te analyseren. Hier zijn enkele van de voordelen die ik graag met je deel:

Centralisatie van alle gegevens:

Alle verzuimgegevens worden op één plek bewaard, waardoor het gemakkelijker is om overzicht te behouden en trends te identificeren.

Automatische notificaties:

AFAS Verzuimmanagement stuurt automatische herinneringen en meldingen voor belangrijke stappen in het verzuimproces, zoals de inlevering van medische verklaringen of de voortgang van re-integratie.

Duidelijke workflow:

Het systeem begeleid je door de stappen van het verzuimproces, waardoor fouten worden geminimaliseerd en de naleving van wet- en regelgeving wordt gewaarborgd.

Rapportagemogelijkheden:

Met de ingebouwde rapportagetools kun je gegevens analyseren en inzicht krijgen in de kosten en oorzaken van verzuim in je organisatie.

Betere communicatie:

AFAS Verzuimmanagement verbetert de communicatie tussen HR, leidinggevenden en werknemers, wat essentieel is voor een succesvol verzuimbeheer.

Hoe je meer grip kunt krijgen op verzuim met verzuimmanagement in AFAS - Project Up
Hoe kernwaarden jouw ondernemersreis versterken - Project up

Meer efficiëntie met verzuimmanagement in AFAS

Sinds ik werk met verzuimmanagement in AFAS, heb ik verbeteringen gezien in de effectiviteit en efficiëntie om verzuim effectief te managen. Ik kan sneller reageren op verzuimmeldingen, de verzuimkosten zijn veel beter onder controle en kan sneller preventieve maatregelen nemen om toekomstig verzuim te verminderen. Bovendien heeft het systeem geholpen om de betrokkenheid van de werknemers bij het verzuimproces te vergroten. Ze hebben meer inzicht in de stappen die worden genomen en voelen zich beter ondersteund.

"Samen werken aan een gezonde organisatie, waarin zorg voor medewerkers de sleutel is tot succes.”

Verzuimmanagement is niet alleen een kwestie van naleving, maar ook van het welzijn en de productiviteit van je werknemers. Door de juiste tools en processen in te zetten, kun je een positieve invloed uitoefenen op de levenskwaliteit van je team en de gezondheid van je bedrijf. AFAS Verzuimmanagement zal helpen om deze balans te vinden, en ik ben ervan overtuigd dat het ook voor elke organisatie van onschatbare waarde kan zijn.

Recente Blogs

Contact

Ik ben degene die je belt voor procesoptimalisatie HR en het upgraden van een kantoororganisatie.

Eén reactie