Inhoud bewerken
Project Up - Logo

Wil je meer tijd, efficiënter werken, minder fouten maken? Daag me uit. 
Neem geheel vrijblijvend contact met mij op. Ik help je graag verder. 

SCALE UP YOUR BUSINESS!

Project UP 
Annerique Roosegaarde Bisschop  
Tel: 06 44 92 75 92 
Email: annerique@projectup.nl
KvK: 75899418

Blog

De kracht van een natuurlijk talent en waarom dat zo waardevol is

Bij het krijgen van een compliment ga je vaak in een verlegen houding staan of je bent geneigd het compliment in de wind te slaan. We zijn als mens voorgeprogrammeerd om vaak te zien wat niet goed is in plaats van ons eigen talenten te zien. En juist daar zit zoveel waarde en kracht. Je bezit namelijk van nature al talenten. Stel je eens voor als je deze benut als ondernemer. Het zal je kansen bieden en meer zelfvertrouwen geven, laat staan wat voor resultaat het oplevert. In deze blog ga ik dieper in op de waarde van ons eigen talent.

Wat is een natuurlijk talent?

​”Het natuurlijk talent is je eigenheid. Ons natuurlijk talent zit in ons DNA verweven.” 

Het laat zien wat jij te bieden hebt en wat je niet kan laten om te doen. Het gaat dus niet over wat je doet, maar hoe je het doet en wat een ander er aan heeft. Ik kan je meegeven dat je over talent niet moet nadenken. Je mag het vooral veel doen door het te laten:

Het laat zien wat jij te bieden hebt en wat je niet kan laten om te doen. Het gaat dus niet over wat je doet, maar hoe je het doet en wat een ander er aan heeft. Ik kan je meegeven dat je over talent niet moet nadenken. Je mag het vooral veel doen door het te laten:

Procesoptimalisatie: Praktisch en doelgericht

​Procesoptimalisatie vanuit praktisch oogpunt. Vanuit mijn expertise ga ik op zoek naar manieren om de processen binnen jouw organisatie te verbeteren, te vereenvoudigen en beter op elkaar af te stemmen. Ik verplaats me in de meeste veeleisende en jouw talentvolle medewerkers. Onnodige procedures en werkzaamheden bannen we uit. Overgebleven werkzaamheden worden gestructureerd zodat alle processen naadloos op elkaar aansluiten. Geen tijdverlies meer, niet onnodig wachten op andere afdelingen, geen knelpunten meer. Daar blijft het natuurlijk niet bij. Want ook de nieuwe manier van werken dient eigen te worden. Ook hierin begeleid ik jouw medewerkers. Jouw mensen maken immers het verschil, dus moeten zij ook ervaren hoe belangrijk de verbetering is in verhouding tot het dagelijkse werk.

​Door het maken van een praktisch plan van aanpak, kan je in kaart brengen hoe je tot (proces)verbetering komt. Stel vragen zoals;

Soms moet je even terug in de tijd om te zien wat een natuurlijk talent is. Denk maar aan jezelf als kind. Waar was je goed in, wat vond je leuk om te doen. Een natuurlijk talent, daar word je mee geboren.

de kracht van een natuurlijk talent
De kracht van een natuurlijk talent - Project UP

Je talenten als basis voor meer groei

​Wist je dat talenten het meest ondergewaardeerd zijn bij zelfstandig ondernemers. Als ondernemer ben je snel geneigd jezelf in een hokje te plaatsen en denk je dat het de juiste richting is. Maar wat als jij je talenten echt zou zien en ze in zou inzetten? Dat zou kunnen betekenen dat je meer successen behaald. Om jezelf een goed gevoel te geven, doe je dingen waar je energie van krijgt. Het allerbeste resultaat krijg je als je werkt op een gebied waar je persoonlijke interesses liggen en je vol enthousiasme aan de slag gaat en vooral plezier hebt in wat je doet. Talenten zitten precies op dat kruispunt en gaat over hoe je iets doet.

Ontwikkelen betekent aanpassen en doorgroeien

​​Als je als zelfstandig ondernemer start aan je bedrijf staat een uitdaging op je te wachten. Gaandeweg ga je jezelf ontwikkelen als persoon en ondernemer. Je neemt tijdens deze reis jouw talenten mee en perfectioneert deze. Je zet de basis neer, een stevig fundament. Zo kan je gaan bouwen aan jouw eigen imperium. Bij deze ontwikkelingsreis pak je telkens even terug naar de basis. Staat hij nog als een huis? Heeft er vernieuwing plaatsgevonden en is jouw branding nog zoals hij moet zijn. Je zult zien dat als je er soms bij stilstaat, dat je gegroeid bent en er een aanpassing nodig is. Dit kan zijn;

Meer kansen en resultaat met je eigen talent

​Je zult zien dat als je bewust onderneemt vanuit je eigen talent(en) deze je meer kansen biedt. Kansen om te groeien, jezelf te ontwikkelen en de ondernemer te worden die jij wilt zijn. Jouw eigen talenten zullen je meer focus en inzicht geven. Ontvang complimenten met open armen en zet deze in. Verbreed je kennis en benut vooral je talent is alles wat je doet. Je zult zien dat je het resultaat krijgt waar je voor gewerkt hebt!

“Talent is zoals electriciteit, we snappen het niet maar gebruiken het!”

Als je de beste versie van jezelf bent, kan je ook het beste uit een ander halen.

Om die fantastische versie te kunnen worden, hebben mensen behalve zelfinzicht nóg iets nodig: besef van hun eigen aangeboren talent.  Dit talent biedt jou het vermogen om de regie te pakken over jouw ondernemende leven, om vast te stellen waar jij naartoe wilt en te doen wat nodig is om daar te komen. Je hebt vast een creatieve mindset en toekomst dromen. Deze dromen omzetten in doelen en resultaten helder zien heeft structuur en overzicht nodig. En dat kan allemaal met Project UP!

Lees meer informatie over mijn aanbod op mijn website of laat je inspireren op een van mijn Q & A’s. Check de data voor de eerstvolgende online meet UP.

Liefs, Annerique

Recente Blogs

Contact

Ik ben degene die je belt voor procesoptimalisatie HR en het upgraden van een kantoororganisatie.