Inhoud bewerken
Project Up - Logo

Wil je meer tijd, efficiënter werken, minder fouten maken? Daag me uit. 
Neem geheel vrijblijvend contact met mij op. Ik help je graag verder. 

SCALE UP YOUR BUSINESS!

Project UP 
Annerique Roosegaarde Bisschop  
Tel: 06 44 92 75 92 
Email: annerique@projectup.nl
KvK: 75899418

Blog

Waarom procesoptimalisatie bijdraagt aan meer omzet

Stel je voor, je bent als organisatie aan het pionieren. Het gaat goed. Je merkt dat je als leidinggevende nog te veel op de details moet zitten, dit terwijl de focus juist moet liggen op je product, markt en positionering. Als middelgrote organisatie groeit de vraag naar jouw product/dienst. Om geen nee te verkopen reageer je op elke vraag volmondig met ‘ja’. Terwijl je in je achterhoofd de mensen op kantoor hoort zuchten. Want hoe snel de core business ook groeit, de interne processen groeien veelal niet in hetzelfde tempo mee. Daarbij verhoogt het de stress van de medewerkers; niemand vindt het namelijk leuk om steeds brandjes te moeten blussen. De processen hebben volledige optimalisatie nodig. In deze blog ga ik dieper in op de waarde van procesoptimalisatie en de bijdrage aan meer omzet.

Wat is procesoptimalisatie?

​”Procesoptimalisatie is simpel gezegd het continu monitoren en verbeteren van bedrijfsprocessen. Het doel: ze nóg efficiënter en effectiever laten verlopen” 

Processen zijn de activiteiten die een organisatie uitvoert om uiteindelijk tot een product of dienst te komen waar de consument waarde aan hangt. Procesoptimalisatie is het optimaliseren van bedrijfsprocessen om deze processen efficiënter voor de organisatie te laten werken. Dankzij procesoptimalisatie kan de organisatie een financieel voordeel behalen. Hierdoor ontstaat er een concurrentievoordeel. Bij een optimaal proces voorkomt de organisatie zoveel mogelijk verspilling.

Procesoptimalisatie: Praktisch en doelgericht

​Procesoptimalisatie vanuit praktisch oogpunt. Vanuit mijn expertise ga ik op zoek naar manieren om de processen binnen jouw organisatie te verbeteren, te vereenvoudigen en beter op elkaar af te stemmen. Ik verplaats me in de meeste veeleisende en jouw talentvolle medewerkers. Onnodige procedures en werkzaamheden bannen we uit. Overgebleven werkzaamheden worden gestructureerd zodat alle processen naadloos op elkaar aansluiten. Geen tijdverlies meer, niet onnodig wachten op andere afdelingen, geen knelpunten meer. Daar blijft het natuurlijk niet bij. Want ook de nieuwe manier van werken dient eigen te worden. Ook hierin begeleid ik jouw medewerkers. Jouw mensen maken immers het verschil, dus moeten zij ook ervaren hoe belangrijk de verbetering is in verhouding tot het dagelijkse werk.

​Door het maken van een praktisch plan van aanpak, kan je in kaart brengen hoe je tot (proces)verbetering komt. Stel vragen zoals;

Deze vragen zullen dit plan, binnen beschikbare tijd en budget, tot een succes brengen.

WAAROM PROCESOPTIMALISATIE BIJDRAAGT AAN MEER OMZET
WAAROM EEN BUSINESS COACH VAN ONMISBARE WAARDE IS!

Waarom procesverbetering leidt tot efficiënter werken en winstgevendheid

Een mooie gedachte is dat het altijd beter kan. Op deze manier moet je ook kijken naar de processen binnen jouw organisatie. Efficiënte, goed ingerichte processen leveren meer op dan je denkt en stellen je in staat om kansen te benutten. De markt is continue in beweging en zo ook jouw positie. Daarom is het slim om te kijken naar overbodige stappen en deze zo nodig te elimineren. Om tijd te besparen is automatisering van de stappen een must. Ook voorkom je fouten en dubbel werk. Vooral bij de gangbare processen, die iedere dag plaatsvinden, kan de verhoogde efficiëntie door procesoptimalisatie dus veel voordeel opleveren. Bovendien is het ook erg fijn voor medewerkers om efficiënter te kunnen werken, eventueel ondersteund door de juiste automatisering.
Je kunt dus zeggen dat de grootste winst valt te behalen bij het optimaliseren van je primaire processen of operationele processen. Hieronder vallen alle kerntaken en basisactiviteiten die nodig zijn voor het produceren van een product of het realiseren van een dienst.

“Maak van je collega's interne klanten en behandel ze ook zo”.

Jouw visie vertalen naar de praktijk heeft een plan van aanpak nodig

Project UP zet organisaties in de lift. Vanuit mijn expertise ga ik op zoek naar manieren om de processen binnen jouw organisatie te verbeteren, te vereenvoudigen en beter op elkaar af te stemmen. We gaan binnen jouw bedrijf aan de slag met procesoptimalisatie en dit met een praktisch plan van aanpak.
Wil je meer weten over mijn werkwijze? Of samen sparren over hoe ik je kan helpen met het optimaliseren van de bedrijfsprocessen? Neem dan een kijkje op mijn website.
Wanneer je mij inschakelt ga ik op zoek naar manieren om als organisatie snel, efficiënt en effectief op vragen te reageren. Je kunt nu vrijblijvend een call inplannen met mij. Maak er gebruik van, wie weet zet het jouw business weer op het juiste pad.

Recente Blogs

Contact

Ik ben degene die je belt voor procesoptimalisatie HR en het upgraden van een kantoororganisatie.