Inhoud bewerken
Project Up - Logo

Wil je meer tijd, efficiënter werken, minder fouten maken? Daag me uit. 
Neem geheel vrijblijvend contact met mij op. Ik help je graag verder. 

SCALE UP YOUR BUSINESS!

Project UP 
Annerique Roosegaarde Bisschop  
Tel: 06 44 92 75 92 
Email: annerique@projectup.nl
KvK: 75899418

Blog

Hoe je tijd als zelfstandig ondernemer effectief in kan zetten en besparen

Het nemen van beslissingen en het maken van keuzes is lastig. Want waar doe je goed aan? Je schuift het moment voor je uit, met als resultaat dat er geen beslissing genomen wordt en je geen barst bent opgeschoten. In plaats van tijd te beschouwen als vijand kun je tijd als vriend inzetten. Spreek met jezelf een datum af waarop je de beslissing gaat nemen. De volgende dag, over 3 weken, over 6 maanden? De tijd ertussen gun je jezelf om te sudderen. Soms denk je er een tijd niet aan, soms ben je er heel bewust mee bezig. Maar weet dat in je onderbewuste het proces gestart is. En als de deadline nadert ben je al een heel stuk verder in het beslissingsproces. Op de deadline zelf MAAK je ook ECHT de keuze. En daarna GA je het doen.

Het is de hoogste tijd voor een timemanagement break.

​Soms voelt het alsof er gewoon niet genoeg uren in een dag zitten om alles gedaan te krijgen. Als zelfstandig ondernemer komt er veel op je af, logisch ook want je runt een bedrijf. Je hebt waarschijnlijk altijd het gevoel dat je een drukke dag achter de rug hebt, maar als je op je planning kijkt is de helft pas gedaan.

Het is tijd voor een timemanagement break. Efficiency en focus zijn de key words. Deze woorden gaan samen met het opstellen van een prioriteitenlijstje. Deze moet dan ook echt af gemaakt worden op dezelfde dag. Niet alle taken zijn even leuk. Zie je ergens tegenop? Stel de klus niet uit, want dan blijf je met een vervelend gevoel zitten. Wees kritisch en durf nee te zeggen. Plan tijd voor jezelf in, je hebt het hard nodig om weer met een fris hoofd aan de slag te gaan.

Hoe bespaar je tijd als zelfstandig ondernemer?

Als zelfstandig ondernemer willen we vaak meer doen dan mogelijk is op een dag. Continu heb ik het gevoel dat er te weinig uren in een dag zetten. Je denkt al snel ‘nog even dit ene klusje doen’ en dan ben je zo weer uren verder. Als ondernemer ben je je eigen werkgever en dat zorgt ervoor dat er nogal veel taken te doen hebt. Het is daarom een goed idee om tijd te gaan besparen en productiever en efficiënter te gaan werken.

Ik geef je wat handige tips zodat je tijd kunt gaan besparen, en meer (vrije) tijd overhoudt voor andere zaken die er toe doen:

HOE JE TIJD ALS ZELFSTANDIG ONDERNEMER EFFECTIEF IN KAN ZETTEN EN BESPAREN - Project up
HOE JE TIJD ALS ZELFSTANDIG ONDERNEMER EFFECTIEF IN KAN ZETTEN EN BESPAREN - Project up 1

Opruimen kost minder tijd dan zoeken

​Je ziet het nog vaak, bureaus waar het een rommel is. Overal ligt papier, bakken vol met spulletjes, prullenbakken overvol, post-its overal op geplakt en bordjes van de lunch van gisteren. Het klinkt misschien cliché, maar als je omgeving netjes en opgeruimd is, krijg je vanzelf ook een overzichtelijker gevoel in je dagelijks werk.

Een onoverzichtelijk bureau kan zorgen voor een vol hoofd. Dus tijd om orde in de chaos te scheppen. Ik ga je een paar tips geven voor een betere werkomgeving:

Als je ervoor zorgt dat je taken vermijdt die niet noodzakelijk zijn, ga je overzichtelijker werken. Dit gaat ten goede komen van de rust in je hoofd.

Ga voor wat jij wilt, en dat 100%

Als jij iets heel graag wilt in je leven, wat doe je dan? Dan ga je er toch heel hard voor werken? Je maakt tijd vrij en onderzoekt. Alles om te krijgen wat jij wilt. En uiteindelijk krijg je het ook, daar ben ik van overtuigd. Hetzelfde geldt voor next level gaan met jouw bedrijf. Zet je je er de volle 100% voor in, en steek je er tijd in, dan gaat het lukken.

“Tijd voor jezelf is een keuze”

Tijd is het grootste cadeau dat je jezelf kunt geven

Ik ben opgeleid en ervaren in officemanagement. Ik zag in 15 jaar werkervaring in office omgevingen wat structuur, goede systemen en gerichte acties doen voor een bedrijf. Het is de basis voor groei. Het is de reden dat doelen bereikt worden. En ook dat ik Office Performance Coach werd. Ik merkte dat ik niet alleen office-organisaties maar ook ondernemers en ondernemingen naar nieuwe niveaus hielp. Het Krachtig Vooruit Jaarprogramma is speciaal voor ondernemers die een brug nodig hebben naar het volgende niveau. Klaar om te bouwen?

Lees meer informatie over Project UP op mijn website of ga voor een jaar lang business coaching als zelfstandig ondernemer projectup.nl/krachtig-vooruit  Schrijf je nu in, en ontvang drie maanden nazorg gratis!

Recente Blogs

Contact

Ik ben degene die je belt voor procesoptimalisatie HR en het upgraden van een kantoororganisatie.